[contains advertisement / werbung] I am so in love with banana bread recently again…and wholegrain bread in general or wholegrain bread with mashed banana for a topping ❤
I just love the combo of bread and bananas!!!
A few days ago I was experimenting a little bit and “updated” my first “Le Banana Bread” recipe by increasing the fruit proportion and making some other minor changes.
The result is this 100% gluten, refined sugar and guilt free banana bread goodness! It is moist and you will find joy nibbling on those little almond chunks inside 🙂 In my opinion a perfect combo!
Recipe
makes 1 small loaf
Ingredients
200 g buckwheat flour
4 + 1 bananas (1 for decoration)
50 g almonds (put aside a few of them for decorating as well)
1 tsp backing soda
1/2 tsp cinnamon ( I am using the one by KoRo)
4 tsp date syrup/sugar
180 ml oat milk
1 tbsp white almond butter (by KoRo)
Instructions
- Mix all ingredients (using a hand mixer e.g.) except for one banana and some almonds.
- Chop part of the almonds and add to your dough.
- Grease your baking tin (I am using this silicone mould* ) with a little bit of coconut oil. Fill in the dough.
- Half banana, place it on top of your (future) banana bread and sprinkle almonds on top.
- Bake for 50-55 minutes at 180 degrees
- Let cool down for half an hour before removing from the tin/mould.
- Enjoy with some nut butter or chocolate spread e.g.
Please tag me with #julisnomnoms and @clean_body_ when you remake one of my recipes. I would love to see/share your creations ❤
KoRo* 5% discount code “NOMNOM”
*affiliate link
Bananenbrot 2.0 | gluten- und zuckerfrei
Im Moment esse ich wieder unheimlich gerne Bananenbrot…und allgemein Brot. Zum Beispiel auch einfach Vollkornbrot mit Banane als süßes Topping. Wie dem auch sei…ich LIEBE die Kombi Banane und Brot!
Dabei ist kürzlich ein neues Bananenbrot Rezept entstanden: Saftig, glutunfrei, ohne raffinierten Zucker und mit Nussstücken zum Knabbern. Meiner Meinung nach eine ziemlich perfekte Kombi ❤
Also ran an die überreifen Bananen und Nachbacken!
Rezept
ergibt einen kleinen Laib
Zutaten
200 g Buchweizenmehl
4 +1 mittlere Bananen (1 davon für die Deko)
50 g Mandeln (dafür ein paar für die Deko)
1 TL Backpulver
1/2 TL Zimt ( kaufe ich in der Großpackung bei KoRo Drogerie)
4 TL Dattel Sirup
180 ml Hafermilch
1 EL Mandelmus (von KoRo)
Zubereitung
- Ich mixe einfach alle Zutaten für den Teig mit einem Stabmixer, ausgenommen Mandeln und der einen Banane für die Deko.
- einen Teil der Mandeln beiseite legen, den Rest mit einem Messer in kleine Stücke hacken und unter den Teig heben
- eine kleine Kastenform (ich verwende und liebe diese Silikonform*) mit Kokosöl einfetten. Den Teig in die Form füllen und die übrige Banane halbieren und auf das (zukünftige) Brot legen. Ein paar Mandeln als Topping aufstreuen.
- Bei 180 Grad für 55 Minuten backen.
- Genießen! Am Besten noch leicht warm mit Haselnussmus oder Schoko Aufstrich, ein Traum!
Viel Freude und Genuss beim Ausprobieren.
Ich freue mich riesig, wenn ihr eines meiner Rezepte nachmacht und teilt und mich mit #julisnomnoms und @clean_body_ markiert, damit ich es auch nicht übersehe.
Ganz viel Liebe an euch ❤
Xx Julia
KoRo Drogerie*: 5% Rabatt Code “NOMNOM” [werbung]
*affiliate link